Tietoa Keijun varjo -toiminnasta

 

Keijun varjo -toiminta alkoi STEA-rahoitteisena hankkeena (2016–2018) ja jatkuu 2019 alkaen STEAn kohdennetun avustuksen turvin. Keijun varjo -toiminta ehkäisee nuorten naisten väkivaltaa, vahvistaa tunteiden tunnistamisen taitoja ja tukee kehittymistä aikuisuuteen. Kohderyhmänä ovat 15–28-vuotiaat nuoret sekä heidän parissaan työskentelevät asiantuntijat ja ammattilaiset.

Maria Akatemia toimii Keijun varjo -toiminnan hallinnoijana ja toteuttaa toimintaa yhteistyössä Helsingin, Espoon ja Tampereen Tyttöjen Talojen sekä Vantaan Tyttöjen Tilan kanssa. Toiminnassa toteutetaan yksilö- ja vertaistoimintaa alueellisesti ja verkkovälitteisesti sekä koulutus- ja vaikutustyötä valtakunnallisesti.

Keijun varjo -toiminta pohjautuu Maria Akatemian Demeter-työhön, jossa on erikoistuttu naisen henkisen ja fyysisen väkivallan dynamiikkaan. Työ käynnistettiin psykoterapeutti Britt-Marie Perheentuvan johdolla RAY:n tukemana vuonna 2003.

Maria Akatemia on valtakunnallinen ja yleishyödyllinen asiantuntija- ja kansalaisjärjestö, joka edistää ihmisten ja yhteisöjen kestävää hyvinvointia. Olemme auttaneet neljäntoista vuoden aikana yli tuhatta naista omissa väkivallan kysymyksissä.

Tyttöjen Talot tarjoavat kulttuuri- ja sukupuolisensitiivistä toimintaa ja neuvontaa tytöille ja nuorille naisille erilaisissa elämäntilanteissa. Tyttöjen Taloilla on esimerkiksi avoimia kahviloita, keskustelu- ja harrasteryhmiä sekä yksilöneuvontaa. Tyttöjen Taloja on seuraavilla paikkakunnilla: HelsinkiTampereEspoo,  OuluTurkuRovaniemi.


Lisätiedot Keijun varjo -toiminnasta: ​

Siru Jokimies,
ehkäisevän väkivaltatyön asiantuntija, koordinaattori
Puh. 050 304 7455, siru.jokimies@maria-akatemia.fi 

Elina Lehtonen, ehkäisevän väkivaltatyön asiantuntija, asiakastyö
Puh. 040 554 8078, elina.lehtonen@maria-akatemia.fi

Emmi Kyyhkynen, ehkäisevän väkivaltatyön asiantuntija, asiakastyö
Puh. 040 554 8017, emmi.kyyhkynen@maria-akatemia.fi

 


Yhteistyössä:

Maria Akatemia ry
Helsingin Tyttöjen Talo
Espoon Tyttöjen Talo
Tampereen Tyttöjen Talo
Vantaan Tyttöjen Tila