Maksuttomia infoja ja työpajoja nuorille väkivallan ehkäisemisestä


Hei sinä, joka kohtaat työssäsi nuoria!


Oletko huomannut, että 
nuoret saattavat olla väkivaltaisia itseään tai muita kohtaan? Ympäristöön kohdistuva väkivalta voi näkyä esimerkiksi kiusaamisena, eristämisenä, huutamisena, tavaroiden paiskomisena tai toisten fyysisenä pahoinpitelynä. Itseen kohdistuva väkivalta on usein esimerkiksi kriittistä ja armotonta suhtautumista itseensä, itsetuhoisuutta ja omien tarpeiden laiminlyöntiä. 

Väkivalta satuttaa aina myös tekijäänsä! Pelkkä pelko siitä, että saattaisi käyttäytyä väkivaltaisesti aiheuttaa kärsimystä. Omista väkivaltaimpulsseista voi olla vaikea puhua, jolloin hankalien tunteiden kanssa jää yksin. Väkivallan rohkea puheeksi ottaminen on tärkeä osa nuorten hyvinvoinnin edistämistä. 

Maria Akatemia ry:n Keijun varjo -toiminta järjestää 15-28 -vuotiaille nuorille infoja ja työpajoja väkivallan ehkäisemisestä. Tavoitteena on lisätä nuorten tietoisuutta väkivallan ilmiöstä ja muodoista sekä omasta vastuusta ja vaikuttamismahdollisuuksista. Infon kesto on 45-60 minuuttia ja se soveltuu suurelle oppilasryhmälle. 60-90 minuutin työpaja on luonteeltaan infoa osallistavampi ja soveltuu järjestettäväksi enintään 30 oppilaan ryhmälle.  

Maria Akatemia ry on uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton järjestö, jonka toiminnan päärahoittaja on Sosiaali- ja terveysalan järjestöjen avustuskeskus (STEA). Infot ja työpajat ovat kouluille maksuttomia. Toteutamme maksuttomia infoja ja työpajoja resurssiemme puitteissa.

Lisätietoja ja infojen / työpajojen varaukset: Emmi Kyyhkynen, emmi.kyyhkynen@maria-akatemia.fi, p. 040 554 8017

Nuorten naisten väkivallan ilmiö ja sen tunnistaminen -webinaarit

Seuraavat webinaarit järjestetään syksyllä 2022. Tarkemmat päivät ilmoitetaan myöhemmin.

Ohjelmassa on info nuorten naisten väkivallan ilmiöstä ja tietoa Keijun varjo -toiminnasta.
Tilaisuudet järjestetään videovälitteisesti Zoomissa ja ne on suunnattu nuorten parissa työskenteleville ammattilaisille.

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

 

Koulutus Keijun varjo -ryhmien ohjaamiseen 11. ja 18.5.2022

 

Onko järjestölläsi tai yhteisölläsi kiinnostusta Keijun varjo -tunneryhmien toteuttamiseen?

Maria Akatemian Keijun varjo -toiminta tukee nuorten naisten parissa tehtävää ehkäisevää väkivaltatyötä kouluttamalla ammattilaisia Keijun varjo -tunneryhmien ohjaamiseen.

Koulutuksen sisältö?

Kaksipäiväisen koulutuksen teemoja ovat:

  • Ehkäisevä väkivaltatyö
  • Keijun varjo -toiminnan viitekehys
  • Ryhmän kokoaminen ja rakenteet
  • Toiminnalliset harjoitukset
  • Ammatillinen itsetuntemus ja työssäjaksaminen
  • Keijun varjo -ryhmän ohjaaminen

Kenelle?

Koulutus on tarkoitettu nuorten parissa työskenteleville sosiaali-, terveys-, tai kasvatusalan ammattilaisille, joilla on osaamista ryhmänohjauksesta ja valmiutta kohdata tyttöjen ja nuorten naisten vaikeita tunteita. Koulutukseen osallistumisen edellytyksenä on, että järjestön tai yhteisön on mahdollista käynnistää Keijun varjo -ryhmätoiminta.

Missä ja milloin?

Seuraava ryhmänohjaajakoulutus toteutuu 11. ja 18.5.2022 klo 9-16.
Koulutus toteutetaan Zoom-alustalla. Koulutuksen suorittaminen edellyttää osallistumista molempiin koulutuspäiviin.

Hae mukaan tästä.

Hinta?

Koulutus on maksuton.

Lisätiedot ja tiedustelut?

Ota yhteyttä keijunvarjo@maria-akatemia.fi

Keijun varjo -ryhmänohjaajan opas 

Tässä oppaassa on tietoa Keijun varjo -ryhmien käytännön toteuttamisesta, taustalla olevista ideoista sekä keskeisistä käsitteistä.
Lataa tästä Keijun varjo -ryhmänohjaajan opas.