Tietoa Keijun varjo -hankkeesta

Keijun varjo -hanke (STEA 2016–2018) ehkäisee tyttöjen ja nuorten naisten väkivaltaa, vahvistaa tunteiden tunnistamisen taitoja ja tukee kehittymistä aikuisuuteen. Kohderyhmänä ovat 15–28-vuotiaat nuoret sekä heidän parissaan työskentelevät asiantuntijat ja ammattilaiset.

Maria Akatemia toimii Keijun varjo -hankkeen hallinnoijana ja se toteutetaan yhteistyössä Helsingin, Espoon ja Tampereen Tyttöjen Talojen kanssa. Hankkeessa toteutetaan yksilö- ja vertaistoimintaa alueellisesti sekä koulutus- ja vaikutustyötä valtakunnallisesti. Keijun varjo -hanke on osa Suomi 100 -juhlavuoteen kuuluvaa 100 tasa-arvotekoa -hanketta.

Keijun varjo -hanke pohjautuu Maria Akatemian Demeter-työhön, jossa on erikoistuttu naisen henkisen ja fyysisen väkivallan dynamiikkaan. Työ käynnistettiin psykoterapeutti Britt-Marie Perheentuvan johdolla ja RAY:n tukemana vuonna 2003.

Maria Akatemia on valtakunnallinen ja yleishyödyllinen asiantuntija- ja kansalaisjärjestö, joka edistää ihmisten ja yhteisöjen kestävää hyvinvointia. Olemme auttaneet neljäntoista vuoden aikana yli tuhatta naista omissa väkivallan kysymyksissä.

Tyttöjen Talot tarjoavat kulttuuri- ja sukupuolisensitiivistä toimintaa ja neuvontaa tytöille ja nuorille naisille erilaisissa elämäntilanteissa. Tyttöjen Taloilla on esimerkiksi avoimia kahviloita, keskustelu- ja harrasteryhmiä sekä yksilöneuvontaa. Tyttöjen Taloja on seuraavilla paikkakunnilla: HelsinkiTampereEspoo,  OuluTurkuRovaniemi.


Lisätiedot Keijun varjo -hankkeesta: ​

Minna Savisalo
hankekoordinaattori
Puh. 050 304 7455, minna.savisalo@maria-akatemia.fi 

Elina Lehtonen, ohjaaja
Puh. 040 554 8078, elina.lehtonen@maria-akatemia.fi


Yhteistyössä:

Maria Akatemia ry
Helsingin Tyttöjen Talo
Espoon Tyttöjen Talo
Tampereen Tyttöjen Talo

Tiedotteet:

3.5.2017 Keijunvarjo.fi tarjoaa tietoa tyttöjen väkivaltaisuudesta
21.4.2017 Keijun varjo -chat auttaa väkivaltaisia tyttöjä
17.3.2017 Tyttöjen väkivaltaisuus on edelleen tabu 100-vuotiaassa Suomessa

Materiaalit:

Banneri

Logo