Kysy tyttöjen väkivallasta

Kysy ja vastaa -palstalla vastaamme tyttöjen ja nuorten naisten väkivaltaiseen käytökseen ja tunteisiin liittyviin kysymyksiin. Lähetä rohkeasti oma kysymyksesi tai viestisi, jos tuntemuksesi tai tekosi huolestuttavat itseäsi tai muita!

Kysymyksen voi lähettää nimettömänä tai nimimerkillä. Pyrimme vastaamaan kysymykseesi täällä mahdollisimman pian. Saatamme muokata kysymystäsi, jos siitä voi esimerkiksi tunnistaa henkilön tai se sisältää muuta julkaistavaksi sopimatonta. Halutessasi emme julkaise kysymystäsi tällä sivulla, vaan vastaamme sinulle yksityisesti sähköpostilla. Muistathan tällöin jättää meille toimivan sähköpostiosoitteesi!

Voit olla meihin yhteydessä myös Keijun varjo -chatin kautta tiistaisin klo 15–17 tai lähettämällä sähköpostia suoraan osoitteeseen keijunvarjo@maria-akatemia.fi.

Viestiäni ei saa julkaista tällä sivulla, vaan toivon vastausta sähköpostitse (muista jättää sähköpostiosoitteesi!)

Mun ex poikaystävä sanoi, että mä oon hullu, kun heitelin ja paiskoin tavaroita esim puhelin, tuoppi, lautasia yms suutuspäissäni. En halua olla hullu, mitä mun pitäis tehdä?

Hyvä kun kysyit! Et ole yksin näiden fiilisten ja tekojen kanssa, vaan monet miettivät samanlaisia asioita kuin sinä. Tällainen käytös ei kuulu mihinkään ihmissuhteeseen. Suuttua saa ja olla vihainen, ja ne ovatkin ihmiselle tärkeitä tunteita eikä niitä tarvitse väistää. Se ei kuitenkaan anna oikeutta muiden tai itsensä satuttamiseen ja huonosti kohtelemiseen. Tavaroiden paiskominenkin on väkivaltaa. On ymmärrettävää, että käytöksesi aiheuttaa syyllisyyttä ja pahaa mieltä myös sinulle itsellesi. Kun sinua seuraavan kerran alkaa suututtaa, lähde mieluummin vaikka pois koko tilanteesta ja rauhoittumaan. Jos mittarisi välkkyy punaisella koko ajan, kannattaa hakea apua vaikka Keijun varjon chatista tai tunnetaitoryhmistä. On hienoa ja rohkeaa, että uskalsit kertoa tästä! Voit olla ylpeä itsestäsi 🙂

Olen tosi yksinäinen.  Minua on kiusattu vuosia eikä mulla ole ystäviä. Huomaan ajattelevani monista ihmisistä negatiivisesti ja toivovani heille pahaa. Pelkään, että joku päivä räjähdän täydellisesti enkä pysty hillitsemään silloin itseäni. En tiedä, kenen kanssa minun pitäisi puhua tästä. 

Mahtavaa, että otit tilanteesta kopin ennen kuin mitään on päässyt tapahtumaan! Moni tuntee yksinäisyyttä ja se onkin luonnollista ja normaalia. On ymmärrettävää, että jos ei saa hyvää muilta ihmisiltä, on sitä vaikea antaa itsekään. Silloin voi helposti tuntua siltä, ettei kukaan välitä sinusta. Muistathan kuitenkin, että olet tosi tärkeä juuri sellaisena kuin olet, eikä kukaan ansaitse tulla kiusatuksi. Asiat voivat muuttua. Olisi tärkeää, ettet jää yksin vaan puhut tilanteestasi jollekin turvalliselle henkilölle, kuten vanhemmillesi, koulun terveydenhoitajalle tai opettajalle. Ympärilläsi on paljon ihmisiä, jotka välittävät sinusta ja jaksamisestasi. Apua saat myös Keijun varjon chatista tai tunnetaitoryhmistä sekä muilta auttavilta tahoilta. Esimerkiksi Tyttöjen Talo voi olla hyvä paikka uusien ystävien ja turvallisten aikuisten löytämiseen.